OKUL ÇOCUĞUNUN BESLENMESİNİN ÖZELLİKLERİ
Okul
çocuklarının beslenmesinde aşağıdaki sağlıklı beslenme ilkeleri geçerlidir.
· Besinlerin çeşitliliğinin
sağlanması
· Sağlıklı vücut ağırlığının
korunması
· Nişastalı karbonhidratlar ile
liften zengin besinlerin dengeli tüketilmesi
· Yağ ve şeker tüketiminin
sınırlandırılması
Vitamin ve minerallerin yeterli
düzeyde alınması
Bilinçsiz beslenme, sağlıksız
nesiller yetişmesine neden oluyor. Kalp hastalıkları, bazı kanser türleri ve
osteoporoz gibi pek çok ciddi hastalığın temeli çocuklukta atılıyor. Bu nedenle
çocuklarınız daha küçük yaşlardayken onlara düzenli beslenmeyi öğretin.
Beslenme eğitimi ne kadar erken başlarsa çocuğun gelişim, zekâ düzeyi ve
bağışıklık sistemi de o denli güçlenir.
ENERJİ BESİN İHTİYAÇLARI
Hangi
besinden yemeliler?
1. GRUP: Et, tavuk,
balık, yumurta ve kurubaklagiller
2. GRUP: Süt ve türevleri
3. GRUP: Sebze ve
Meyva
4. GRUP: Tahıllar (
ekmek, pirinç, bulgur, makarna, un )
5-GRUP: Yağ
ve tatlılar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder